Mange danskere vælger bondegårdsferie

Mange danskere er begyndt at vælge en bondegårdsferie, når de skal på ferie med familien. Det er der flere grunde til. Det er nemlig både lærerigt, sjov og nyt.

Der er mange spændende steder at komme på ferie på landet i Danmark. Danmark byder nemlig på en lang række bondegårde, som byder gæster velkommen til at opleve hverdagen på deres gård. Hvis det lyder som noget for jer, så er der altså rig mulighed for at give børnene en lærerig og spændende oplevelse. På den måde kan hele familien komme ud og få frisk luft under vingerne og nyde naturen og dyrene.

Derfor vælger mange danskere bondegårdsferie

Der findes en længere række årsager til at vælge at tage familien med på bondegårdsferie. Børnene får mulighed for at lære, hvordan landbruget med dyrene fungerer i praksis, og hvordan markdriften foregår. Og hvis I som forældre også er nysgerrige på dette, kan I tilmed også lære noget nyt om livet på bondegården. For eksempel hvor vores råvarer og visse fødevarer kommer fra. Og ikke mindst hvordan dyrene lever på gården. Mange danskere vælger bondegårdsferie, fordi bondegårdene ligger idyllisk placeret – noget som måske ligger langt fra livet i de større byer. Hvis I bor inde i København, er det måske ikke engang sikkert, at jeres børn har set en ko i virkeligheden. På bondegården får de både mulighed for at opleve køer, høns, får, ponyer, kaniner, fugle og så videre.

Bondegårdsferie er ikke mindst noget af det mest afslappende, I kan byde jeres familie. På gården starter man ofte med at fodre dyrene sammen. Samvær med dyr er for nogle ikke blot vejen til lykke og ro, men er også afstressende. Det er tilmed en aktivitet, som er til gavn og glæde for alle aldre.

Hvis I, ligesom mange danskere i denne tid, er tilhængere af økologi, så kan I vælge at besøge en økologisk bondegård et sted i Danmark. Nogle har tilhørende forretning, hvorfra de sælger bondegårdens lækre specialiteter. Ved at vælge en økologisk bondegård kan I komme så tæt på økologien, som det overhovedet er muligt. I får lov at smage på råvarerne, direkte hvor de kommer fra, uden at de har været under transport og så videre.

Mange danskere vælger bondegårdsferie fordi de selv får lov at være med

Når så hele familien har været en del af driften på bondegården, skal I selvfølgelig ikke gå glip af at smage på de lækre råvarer, som der kommer ud af det. Både forældre og børn kan være med til at malke koen, fodre hønsene og de andre smådyr, dyrke grøntsagerne og så videre. Når dagen så er omme er det tid til at smage på gårdens lækre sager.

Nogle steder er bondegården beboet af en familie med forældre og børn, hvilket kan være til glæde for både forældre og børn. Som forældre kan I få nogle gode snakke om livet på gården og børnene kan lege og lære af hinanden. Måske kan I lige frem inspirere hinanden.

Vil I også opleve aktiviteterne på bondegården, så bestil jeres ophold i god tid og få en uforglemmelig og anderledes oplevelse i selskab med familien og gården.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *